مشاوره

به نام خداوند بخشنده مهربان

ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻣﺸﺎوره در ﻣﺪارس ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮراﯾﺠﺎد ارﺗﺒﺎط ﻣﻄﻠﻮب ﺑﺎ ﻣﺤﯿﻂ و ﺑﺮای ﺑﻪ ﮐﺎرﮔﺮﻓﺘﻦ ﻋﻼﯾﻖ و اﺳﺘﻌﺪادﻫﺎی داﻧﺶ آﻣﻮزان درﻣﺴﯿﺮﻫﺎی ﻣﻨﺎﺳﺐ، ﺑﻪ ﻧﺤﻮی ﮐﻪ ﻧﯿﺎزﻫﺎی ﺟﺎﻣﻌﻪ از ﺟﻬﺎت ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﺷﻮد، ﻃﺮح رﯾﺰی ﺷﺪه اﺳﺖ.

تردﯾﺪی ﻧﯿﺴﺖ ﮐﻪ آدﻣﯽ ﻧﯿﺎزی ﺟﺪی ﺑﻪ ﻣﺸﺎوره دارد.

اﯾﻦ ﻧﯿﺎز ﺗﻨﻬﺎ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻣﺴﺎﺋﻞ و ﻣﺸﮑﻼت روزاﻧﻪ و ﻧﺎﺷﯽ از زﻧﺪﮔﯽ اﻣﺮوزی ﻧﯿﺴﺖ، ﺑﻠﮑﻪ اﺣﺘﯿﺎﺟﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ آدﻣﯽ ﺑﻪ ﻣﺸﻮرﺗﻬﺎی ﻓﮑﺮی و ﻣﻌﻨﻮی و آﯾﻨﺪه ﻧﮕﺮی دارد.

ﻧﺎﺳﺎزﮔﺎرﯾﻬﺎیﻋﺎﻃفی و رواﻧﯽ درﺧﺎﻧﻮاده، ﺟﺎﻣﻌﻪ، ﻣﺤﻞ ﮐﺎر، ﻣﺪرﺳﻪ، ﻣﺴﺎﺋﻞ و ﻣﺸﮑﻼت ﻣﺎدی، ﺧﺎﻧﻮادﮔﯽ، ﺟﻨﺴﯽ، اﻧﺘﺨﺎب رﺷﺘﻪ ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ، اﻧﺘﺨﺎب ﺷﻐﻞ، اﻧﺘﺨﺎب ﻫﻤﺴﺮ، ﻋﺪم ﺗﻄﺒﯿﻖ اﺳﺘﻌﺪادﻫﺎ ﺑﺎ ﮐﺎر و رﺷﺘﻪ ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ، ﻧﺎراﺣﺘﯿﻬﺎی رواﻧﯽ و ﻓﮑﺮی، ﻣﺸﮑﻼت ﻧﺎﺷﯽ از آداب و رﺳﻮم و ﺳﻨﻦ، ﺗﻀﺎد و ﺗﻌﺎرض ﺑﺎ واﻟﺪﯾﻦ، ﻣﻌﻠﻤﺎن، ﻋﻘﺪه ﻫﺎ و ده ها ﻣﺴﺌﻠﻪ و ﻣﺸﮑﻞ ﯾﺎ ﮔﺮﻓﺘﺎری و تصمیم گیری ﻫﻤﮕﯽ ﺷﻮاﻫﺪی روﺷﻦ در ﺗﺄﯾﯿﺪ ﻧﯿﺎز آدﻣﯽ ﺑﻪ ﻣﺸﺎوره و راﻫﻨﻤﺎﯾﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ.

اﻓﺮاد ﺳﺎﻟﻢ و ﻗﻮی و ﺣﺘﯽ داﻧﺸﻤﻨﺪان و ﻣﺘﺨﺼﺼﺎن و ﺳﯿﺎﺳﺘﻤﺪاران، ﺧﺼﻮﺻﺎ داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن و داﻧﺶآﻣﻮزان در ﺑﺴﯿﺎری از اﻣﻮر ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺷﺨﺼﯽ و اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﺧﻮد ﻧﯿﺎز ﺑﻪ ﻣﺸﺎوره و راﻫﻨﻤﺎﯾﯽ دارﻧﺪ. اﻟﺒﺘﻪ ﺿﺮورت وﺟﻮد ﻣﺸﺎور ﺑﺮای ﺣﻞ ﮐﺮدن ﮐﻠﯿﻪ ﻣﺴﺎﺋﻞ، ﻣﺸﮑﻼت و ﮔﺮﻓﺘﺎرﯾﻬﺎی اﻓﺮاد ﻧﯿﺴﺖ ﺑﻠﮑﻪ در اﺳﺘﻌﺪاد و ﮐﻔﺎﯾﺖ وی در ﮐﻤﮏ و ﯾﺎوری ﺑﻪ ﻣﺮاﺟﻌﺎن اﺳﺖ.

ﺗﻨﻮع رﺷﺘﻪ ﻫﺎی ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ وﮔﺴﺘﺮش آﻣﻮزش ﻫﺎی ﺣﺮﻓﻪ ای، اﺷﺘﻐﺎل واﻟﺪﯾﻦ درﺧﺎرج از ﺧﺎﻧﻪ و ﻋﺪم آﮔﺎﻫﯽ آنان از ﺷﯿﻮه ﻫﺎی راﻫﻨﻤﺎﯾﯽ، اﺟﺮای ﺗﻌﻠﯿﻤﺎت ﻋﻤﻮﻣﯽ و ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﮐﯿﻔﯿﺖ آﻣﻮزش و ﭘﺮورش و ﻋﻮاﻣﻞ دﯾﮕﺮی ﮐﻪ در ﺗﻄﺎﺑﻖ و ﺳﺎزﮔﺎری داﻧﺶ آﻣﻮزان ﻣﻮﺛﺮﻧﺪ ، ﻫﻤﮕﯽ ﻧﺸﺎﻧﮕﺮ ﻓﻠﺴﻔﻪ اﻫﻤﯿﺖ و ﺿﺮورت ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻣﺸﺎوره ، وﺗﻮﺟﯿﻪ ﮐﻨﻨﺪه اﯾﺠﺎد ﺗﺸﮑﯿﻼت و ﺳﯿﺴﺘﻤﯽ ﺧﺎص ﺑﺮای ﺗﺤﻘﻖ اﻫﺪاف ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ ﻫﺴﺘﻨﺪ.

در پایه های دهم و یازدهم و دوازدهم  دبیرستان پیشگام، مشاوره به دو شکل فردی و اختصاصی، و عمومی و گروهی به طور روزانه و هفتگی انجام می شود.