برگزاری آزمونها:
   به دلیل اهمیت بالای برگزاری آزمون به عنوان ابزاری برای رصد کیفیت یادگیری دانش آموزان، درگیر کردن دائمی دانش آموزان با درس، تحلیل وضعیت آموزشی و نیز رصد کیفیت تدریس دبیران، آزمون های دبیرستان پیشگام از چند بخش اساسی تشکیل شده است:
o آزمون های هفتگی
o پرسش های کلاسی دبیران
o آزمون های نیمسال
o آزمون های جامع هماهنگ با مؤسسات دیگر
آزمون های هفتگی:
   بر اساس استراتژی کلی «خواندن دروس به صورت مستمر و تدریجی» برای دانش آموزان 1 زنگ آزمون در هفته پیش بینی شده است. این زنگ عبارت است از زنگ اول روز شنبه. هم چنین برای برای آمادگی بچه ها در آزمون های ترم در هر نیمسال یک نوبت امتحان میان ترم برگزار می شود. برگزاری این آزمون ها به جهت تهیه سؤالات، تدوین و ویرایش، تایپ و تکثیر، اجرا، تصحیح، تولید کارنامه ی دانش آموز، تولید کارنامه دبیر، آنالیز دانش¬آموز، رسم نمودار پیشرفت و افت و سایر خدمات با زحمات بسیاری میسر  می شود. لکن با توجه به اینکه این مهم موجب عدم تلنبار شدن موضوعات و آموختن بهتر و ماندگاری طولانی¬تر در دانش آموزان خواهد شد برای دبیرستان از اهمیت بسزایی برخوردار است.

آزمون های نیمسال:
   مطابق روال سایر مدارس این آزمون ها در دو نوبت دی ماه و خرداد ماه از همه دروس برگزار می شود. دانش آموزان بعد از هر امتحان تا امتحان بعدی تعطیل خواهند بود تا فرصت بیشتری برای مطالعه و جمع بندی دروس داشته باشند.

آزمون های جامع هماهنگ با مؤسسات دیگر:

با وجود آزمون های منظم و پر تعداد هفتگی و پرسش های کلاسی دبیران، همچنان خلأ آزمونی با جامعه آماری بالا به جهت مقایسه با سایر رقبای کنکور احساس می شود. بر همین اساس دبیرستان اقدام به ثبت نام دانش آموزان در آزمون های موسسات آموزشی به جهت مقایسه با سایر رقبا و نیز آشنایی با مدل های مختلف آزمون و طرح سؤال نموده  است. این آزمون ها در تقویم امتحانات آورده شده است.